DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI!

DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI!

Türkiye'de maliyetleri düşürmek, verimliliği ve kaliteyi artırmak için teknolojik ürün ve çözümlerle iş süreçlerini dijitalleştirmeyi amaçlayan Dijital Dönüşüm Destek Programı'nın ayrıntıları açıklandı.

Amaç: Bu Tebliğin amacı, kalkınma planları ve stratejiler doğrultusunda teknolojik ürün ve çözümlerin iş süreçlerine entegre edilerek maliyet azaltımı, verimlilik ve kalite artışı, çalışan ve müşteri memnuniyeti gibi sonuçlar elde edilmesini sağlayan yatırımların desteklenmesi için dijital dönüşüm destek programının uygulama esaslarını belirlemektir.

Tebliğ Kapsamı: Bu Tebliğ, dijital dönüşüm destek programının başvuru, inceleme, değerlendirme, izleme ve tamamlama süreçlerinde uygulanacak usul ve esasları belirler ve programın yönetimine ilişkin diğer hususları kapsar.

Desteklenecek Harcamalar: Dijital dönüşüm harcaması olarak kabul edilecek kalemler ve bunlarda aranacak nitelikler, kamu politika ve stratejileri, sektörlerin dijital dönüşüm ihtiyaçları, ürün ve hizmetlerin katma değer potansiyeli ve teknoloji tedarikçilerinin yeterliliği gibi kriterlere göre Bakanlık tarafından belirlenir. Ürün Listesi gerektiğinde revize edilerek Portalde ve/veya Bakanlık resmî internet sitesinde yayımlanır.

Program, yatırımcının maliyet azaltımı, verimlilik ve kalite artışı, çalışan ve müşteri memnuniyeti gibi sonuçlar elde etmesini amaçlayan dijital dönüşüm yatırımlarını destekler. Ancak, doğrudan kapasite artırmaya yönelik komple hat modernizasyonu ve yeni veya tevsi yatırımlar desteklenmez.

Program Yönetimi: Program kapsamındaki başvuru, değerlendirme ve izleme süreçleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü (MTGM) tarafından yürütülür. İstenen bilgi ve belgeler, kullanılacak form, şablon, kılavuz ve eğitim materyalleri de MTGM tarafından belirlenir.

Başvuru: Programa, Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri Portal üzerinden başvurabilir. Başvuru kriterleri şunlardır:

  1. Yatırımcı en az 5 yıldır faaliyette olmalı.
  2. Yatırımcı, Bakanlıkça belirlenen ana faaliyet alanında faaliyet göstermeli.
  3. Asgari sabit yatırım tutarı 30 milyon TL olmalı. Bu tutar gerektiğinde Bakanlık tarafından güncellenir.
  4. Yatırımcı, yatırım planı ve son 6 ay içinde hazırlanan dijital olgunluk değerlendirmesini başvuru sırasında Portale yüklemelidir.
  5. Diğer istenen bilgi ve belgeler Portalde yayımlanır ve başvuru sırasında yüklenir.

İnceleme ve Değerlendirme: Başvurular, MTGM tarafından başvuru tarihinden itibaren 30 iş günü içinde incelenir. Bu süreçte, yatırım planı, dijital dönüşüm harcamalarının uygunluğu ve Ürün Listesine uygunluk değerlendirilir.

Revizyon: Teşvik belgesi düzenlenen yatırıma ilişkin revizyon talepleri MTGM tarafından değerlendirilmek üzere Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) üzerinden yapılır.

Tamamlama: Teşvik belgesi için tamamlama işlemleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü (TUYSGM) tarafından yürütülür. Tamamlama işlemlerinin uygunluğuna ilişkin MTGM görüşü alınır.

Hüküm Bulunmayan Haller: Bu Tebliğde hüküm bulunmayan durumlarda Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1) hükümleri uygulanır.

Kararın tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/07/20240726-16.htm

Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Mağazası'ndaki ürün ve izhmetlere ulaşmak için tıklayınız.

 

 

 

Hesabım
Sepetim
( Ürün)

Sepetin şu an boş

Akıllı KOBİ’nin fırsatlarla dolu dünyasından faydalanmak için
Anasayfamızı inceleyebilirsiniz.

İşlem devam ediyor lütfen sayfadan ayrılmayın.